LinkedIn optimaal inzetten!

Hoe gebruik je LinkedIn om leuk werk te vinden, nu en straks?

LinkedIn optimaal inzetten!

Je netwerk is van onschatbare waarde! Dit geldt zeker ook bij de zoektocht naar nieuwe carrière mogelijkheden (binnen of buiten je huidige organisatie). Ook hierbij is je netwerk, zowel zakelijk als privé, ontzettend belangrijk. Je netwerk is belangrijk om je te ondersteunen in het proces van loopbaanonderhoud. Maar zeker ook om je te helpen nieuwe mogelijkheden die aansluiten bij jouw loopbaanplanning te vinden. Zo worden de meeste vacatures 'via via' vervuld en is LinkedIn tegenwoordig één van de meest effectieve wervingstools voor recruiters. Een up to date en volledig ingericht LinkedIn profiel zorgt ervoor dat je goed zichtbaar bent voor vakgenoten en werkgevers. LinkedIn is dé tool om op een laagdrempelige manier te netwerken en jezelf te profileren als professional.

Na afloop van de workshop:

  • Ben je je bewust van de 'noodzaak' om een goed werkend LinkedIn profiel te hebben.
  • Heb je inzicht in de diverse functies en mogelijkheden van LinkedIn.
  • Ben je je bewust van de werkwijze van recruiters op LinkedIn (en weet je hier je voordelen mee te behalen).
  • Heb je de tips and tricks gekregen om een goed LinkedIn profiel op te stellen.
  • Kun je jezelf goed profileren en vindbaar maar maken op LinkedIn.
  • Weet je hoe je je netwerk optimaal kunt inzetten via LinkedIn.
  • En weet je uiteraard hoe je de juiste vacatures kunt vinden via LinkedIn.

Waar en hoe?
De workshop wordt voornamelijk op individuele basis gegeven, als onderdeel van een traject. In een persoonlijke sessie van 1,5 uur worden de belangrijkste zaken doorgenomen en wordt de deelnemer meegenomen in de wereld van netwerken, recruitment en LinkedIn. De sessie is volledig afgestemd op de achtergrond en behoefte van de deelnemer. Ook is er tijdens de sessie veel ruimte voor specifieke vragen. Na afloop van de sessie gaat de deelnemer zelf actief aan de slag. Er vindt achteraf vaak nog e-coaching plaats. Enkele weken na de sessie is er ook nog een korte telefonische sessie (nazorg). Ook is het mogelijk dat de workshops in grotere groepen wordt gegeven, als onderdeel van een traject om de mobiliteit van medewerkers te vergroten.

Workshopleider:

Weten wat we voor jou kunnen betekenen? We nemen graag de tijd om samen met jou te verkennen hoe we je het beste zouden kunnen helpen. 

Contact